Red vožnje Obrenovac-Beograd-Obrenovac

maparvRed vožnje svih zvanično registrovanih prevoznika na relaciji Obrenovac-Beograd-Obrenovac nismo godinama ni zvaničnim dopisima mogli da dobijemo od Direkcije za javni prevoz grada Beograda.

Na sajtu Sekretarijata za saobraćaj grada Beograda se mogu pronaći polasci svih linija, ali ne i linije 860, ili 860E, a ni ostalih lokalnih obrenovačkih linija.

Red vožnje za sajt opštine Obrenovac smo prekucavali iz neke knjižice koju koristi SP Lasta. Sećam se da je ta knjižica bila napravljena od skeniranih listova 🙂 Polaske prevoznika Banbus i to samo u jednom smeru, smo dodali tek posle nekoliko godina. Nisam uopšte siguran koji smo izvor koristili. Pokušali smo da kontaktiramo i prevoznike, ali ni to nije dalo rezultat. Jedino što smo mogli da dobijemo to je onaj isti red vožnje što stoji okačen na autobuskoj stanici u Obrenovcu, i to u istom tom formatu, nikako elektronski.

Kako ljudi do sajta opštine Obrenovac, kako kažu statistike, najčešće dolaze tragajući za redom vožnje,  dugo sam planirao da od Direkcije za javni prevoz zatražim red vožnje po Zakonu o slobodnom pristupu informacija od javnog značaja. Zvuči neverovatno, ali nažalost istinito je:(

A onda nam je u gostima pre nekoliko meseci u Obrenovcu bio Filip Vukša. Spontano smo kroz razgovor došli i do ove teme i Filip nam je obećao red vožnje Obrenovac-Beograd-Obrenovac.

I evo, stigao je:

obrenovacredvoznje

obrenovac red voznje 2

Posle neka neko kaže da se aktivizam ne isplati. Hvala Filipe. Kolege iz Direkcije, sram vas bilo.

Comments

comments

3 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top